сряда, 18 май 2011 г.

Гоблени

Гоблен е вид декоративна картина, изтъкана или бродирана. Нишките, от които се състои, могат да бъдат от боядисан памук, коприна, вълна и даже от сребро и злато.


Нежност

Предимно хоби за по- зрели хора, шиенето на гоблен е много популярно, бих казала дори изкуство, в днешно време. Хората, които избират това хоби са по- често хора на възраст, които се разнообразяват и успокояват шиейки. Интересното е, че както жени така и мъже са въвлечени в това занимание. Аз лично не мога да шия, за момента не искам и да се уча, но наистина намирам за интригуващи някой от нещата, които съм виждала, ето и някои, които красят стените вкъщи:

Сахара на кон




Сахара




Лебеди

Шиенето на един такъв гоблен може да отнеме години. Не е скъпо занимание, въпреки че ако решите да ги продавате може да спечелите добри пари. Точно за това гоблена, освен хоби може да бъде и дългосрочна инвестиция.

Подравняване вляво


събота, 14 май 2011 г.

Обеци - анимационни герои

Доста лесно е да се възползваш от чуждата слава. Нещо подобно направих и аз... Признавам си! Използвах вече утвърдени (и най-вече познати) образи от анимационни филмчета, за да направя обици от глина. Но все пак крайните варианти на обичките са отдавна подарени и гордо носени от верните си почитатели :) Тук ще сложа три снимки на обеци анимационни герои от глина, които съм изработила - Мики Маус, Пинко и Стич. Най-много труд при ръчната изработка изискваха обичките Стич. Тях, всъщност, ги правих преди няколко години, но все пак са по-сложни за изпълнение. За обеците от глина Пинко, мога смело да заявя, че са се показали на целия китайски народ. Ако не на целия, то поне на голяма част :D Една приятелка, на която ги подарих, замина за Китай и често ги взима на разходка по улиците на Шанхай :) Ето и ръчно изработените обеци от глина с образите на анимационни герои:

Ръчно изработени обеци от глина Пинко

Стич - обички от глина


Мики Маус - ръчно изработени обици от глина

петък, 13 май 2011 г.

Още малко декупаж

Ако искате да разкрасите някои по-стари вещи вкъщи - като столове, дървени кутии за бижута или дори самите бижута, може да използвате декупажната техника. Самата техника позволява даден мотив да се прикрепи към някаква повърхност. Повече информация за салфетната техника (декупаж). Ето и няколко примера за декупаж, на които попаднах в Интернет:


Шкафове с декупаж

Декупажна техника - върху стол

Декупажна техника - кутия

Кутия с декупаж

Гривни - декупаж
Декупажна техника