сряда, 1 юни 2011 г.

Ръчно изработена картичка за рожден ден

Преди няколко дена една приятелка имаше рожден ден. Понеже знаехме, че много обича всякакви ръчно изработени неща, решихме да й направим картичката. Спряхме се на картичка, в която да няма нищо рисувано - щяхме да изрязваме от цветни листи/картони различни форми, които да лепим върху самата картичка. За тази цел ни трябваха много и различни цветове листи. Ето и основните материали, с които започнахме:
Листи, необходими за ръчната изработка на картичката за рожден ден

Материали, необходими за изработка на картичка (някои не ги използвахме)

Основата на картичката за рожден ден направихме от жълт картон - формат А4 - като просто го прегънахме през средата. На външната страна решихме да сложим сладкиш със свещички във форма на цифри. На снимките липсват ножица и линия, но без тях надали щяхме да направим и една права/крива линия :D В средата на картичката сложихме две жабки, също изрязани от хартия. Идеята беше да са мъжка и женска, които се държат за ръце и когато картичката е затворена, да се прегръщат и целуват. Почтии го постигнахме :)
За ръчната изработка на картичка за рожден ден от този тип трябват: цветни листи хартия и картон, ножица, линия, молив, тънка сатенена лента в произволен цвят, няколко свободни часа и повечко ентусиазъм :) Ето и междинните и крайните варианти на картичката за рожден ден отпред и по средата:

Отворена картичка за рожден ден - жабките в междинен и краен вариант 

Развитието на картичката за рожден ден с краен вариант

3 коментара:

  1. Много хубавa ръчнa картичкa. Харесва ми много стилът на изработка.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за публикацията, тази вечер ще пробваме да изработим нещо подобно и ние:)

    ОтговорИзтриване